Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

flera cyklister i sommarkläder ses bakifrån

På hoj i Falun

Senaste nytt:

2018-06-26: Nu byggs det cykelvägar på Seminariegatan och Norra Järnvägsgatan

I sommar och under hösten byggs det cykelväg på Seminariegatans västra sida mellan Britsarvsvägen och hållplats Karlbergs gård. Från och med vecka 24 är det då inte tillåtet att parkera längs gatan denna sträcka.

Det ska också bli en ny cykelväg längs med Norra Järnvägsgatan östra sida från Seminariegatan till Tegelvägen under sensommaren och hösten.

2018-05-24: : Sju tips på cykelturer i Falun

Ta en cykeltur till Staberg eller varför inte Österå. Det finns många vackra platser i Falun med omnejd som passar bra att besöka med cykel. Att cykla runt Runn kan också vara en fin upplevelse. Här hittar du tips på cykelturer till sju fina utflyktsmålPDF.

2018-05-24: Nu finns cykelöverfarter längs Promenaden och Dejstolsvägen 

Ifjol öppnades cykelöverfarterna längs Svärdsjögatan och nu har även cykelöverfarterna längs Promenaden och Dejstolsvägen i Källviken börjat gälla. Förenklat kan man säga att en cykelöverfart är som ett övergångsställe för cyklister. Bilister har väjningsplikt men cyklisterna måste anpassa sig till bilarnas hastighet och avstånd. Läs mer om cykelöverfarter här:

2018-04-03: Uppdaterad cykelkarta

Nu finns en ny uppdaterad cykelkarta! Klicka härPDF för en digital version. Det går också att få den i pappersformat på turistbyrån, i kommunens reception, på biblioteket och på Visitors center på Lugnet.

I Falun jobbar vi för att bli en cykelstad för såväl pendlare som fritidscyklare.
Redan nu är cykelintresset stort med ett gott utbud av cykelleder, mountainbike-och utförsbanor. Vi har även Sveriges enda inomhus velodrom. Just nu pågår satsningar  inom projektet Falu cykelkommun för att göra det enklare att cykla genom centrum.   

Cykelplan Falu kommunPDF

Sidan uppdaterad 2018-06-26