Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

flera cyklister i sommarkläder ses bakifrån

På hoj i Falun

Senaste nytt:

2017-12-12: Just nu städar kommunen i cykelställen.

För att ta reda på vilka cyklar som är övergivna, lappas alla cyklar i cykelställen där ägaren till cykeln uppmanas att ta bort lappen senast den 19 december.

Sitter lappen fortfarande kvar då omhändertar kommunen cykeln.

Kommunen dokumenterar cykeln med foto och flyttar den sedan till en uppställningsplats.

- Vi spar cyklarna i cirka en månad, sedan skänker vi dem vidare till andra verksamheter eller slänger de cyklar som inte går att använda, säger Roger Saade på trafik- och mark.

Här är cykelställen som städas: Fisktorget, Stora torget, Östra hamngatan, Åsgatan, Holmtorget, Knutpunkten och resecentrum.

2017-12-12: Nu börjar cykelöverfarterna på Svärdsjögatan att gälla

Från och med luciadagen 13:e december börjar cykelöverfarterna längs Svärdsjögatan att gälla. Förenklat kan man säga att en cykelöverfart är som ett övergångsställe för cyklister. Bilisterna har väjningsplikt men cyklisterna måste anpassa sig till bilarnas hastighet och avstånd.

2017-05-02: Snart blir det enklare att cykla i Falun! Under försommaren bygger Falu kommun den första omgången med cykelöverfarter. Start i vecka 19.

I Falun jobbar vi för att bli en cykelstad för såväl pendlare som fritidscyklare.
Redan nu är cykelintresset stort med ett gott utbud av cykelleder, mountainbike-och utförsbanor. Vi har även Sveriges enda inomhus velodrom. Just nu pågår satsningar  inom projektet Falu cykelkommun för att göra det enklare att cykla genom centrum.   

Cykelplan Falu kommunPDF 


Sidan uppdaterad 2018-02-21