Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Ungdomar som sitter på en bänk och tittar bakåt och ler.

För ungdomar: Ungdomsslussen

Ungdomsslussen är en verksamhet som riktar sig till dig som är arbetslös och mellan 16 och 20 år. Verksamheten inom Ungdomsslussen bygger på att du ska påbörja ett förändringsarbete för att utveckla dig själv som person. Målet är sedan att komma ut i praktik, utbildning eller arbete.

Ungdomsslussen består idag av två olika insatser:

  • Studiemotiverande - Hitta ditt sätt att studera utifrån dina förutsättningar och det stöd du behöver.
  • Jobb och praktik - Prova på eller förbered dig för ett arbete genom praktik eller arbetsträning. Få stöd i att skriva ett CV eller jobbsök. Läs mer om jobb och praktik

Om du är mellan 16 och 20 år och har hoppat av skolan måste kommunen söka upp dig och redovisa det till Skolverket. Kommunen måste också se till att du erbjuds någon form av aktivitet och inte går sysslolös. (Kommunens aktivitetsansvar, KAA)

Läs om Kommunens aktivitetsansvar

Ungdomsslussens personal har ett nära samarbete med en rad samarbetspartners som föräldrar, skolförvaltningen, socialtjänsten, arbetsförmedlingen, försäkringskassan och regionen. Oftast kommer du till verksamheten via skolan, socialtjänsten eller någon myndighet men du kan även på eget initiativ ta kontakt med Ungdomsslussen.


Kontakt

Kontakta gärna oss om du har några frågor om Ungdomsslussen. Kontaktuppgifter hittar du under kontaktikonen (ovanför sidbilden).

Sidan uppdaterad 2023-05-09