Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Tre unga kvinnor som spexar

Vet du vad din tonåring gör på Valborg?

Valborg är en av de stora helger då många unga provar alkohol och även droger för första gången. Det är viktigt att så många vuxna som möjligt engagerar sig och finns ute under Valborg.

Våren och sommaren är på många sätt en härlig tid. Den kan dock innebära ökad risk att unga testar alkohol och ibland även andra droger för första gången. Påverkade unga kan fatta riktigt dåliga beslut, samtidigt som de riskerar att bli utsatta för brott eller råka ut för olyckor.

Föräldrabrev som går ut via Faluns skolor inför helger, festivaler, skolavslutning och sommarlov finns här. Länk till annan webbplats.

Tips till föräldrar

Engagera dig

Vill du nattvandra och/eller finnas som stöd där unga är ta kontakt med Faluns Ungdomsstödjare Länk till annan webbplats. eller Nattvandrarna i Falun Länk till annan webbplats..

Nattvandring och Vändkorset

Under Valborg samlas många i en samverkan för Faluns unga som kallas Vändkorset. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kvällen inleds med ett gemensamt möte klockan 18.00 för frivilliga och de som ska arbeta under kvällen. Mötet hålls på Fritidsgården Grönan, Kristinegatan 9 B (innergården).

Uppstartsmöte för nattvandring i Svärdsjö

Under Valborg kommer vi också att ha ett gemensamt möte i Svärdsjö för föräldrar och andra vuxna som vill nattvandra i Svärdsjöområdet. Mötet hålls klockan 18.00 på Svenska kyrkans fritidsgård, vid församlingshemmet med ingång från Industrivägen snett bakom Apoteket. På plats där kommer fritidsgårdens personal samt Falu kommuns Ungdomsstödjare att vara.

Föräldrar och andra vuxna som vill nattvandra för att bidra till att Faluns unga får en trygg och fin Valborg, kan såklart också gå på egen hand eller tillsammans med andra föräldrar/vuxna.

Läs mer om Faluns brottsförebyggande arbete. Länk till annan webbplats.

Läs mer om Vändkorset och nattvandring. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Har du frågor eller vill dela med dig om platser unga kommer att vistas på?

Välkommen att kontakta oss!

Sidan uppdaterad 2023-05-02