Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Fyra personer, de som arbetar som ungdomsstödjare, står på rad och tittar in i kameran.

Ungdomsstödjarna Falun

Sedan 1 september 2017 finns Faluns första förebyggande och uppsökande verksamhet för unga i Falun. Målgruppen är unga mellan 13-19 år.

Mål

Målet är i första hand att fånga upp, stödja och vägleda unga som är i riskzonen för att utveckla social problematik och utanförskap av något slag som till exempel missbruk, kriminalitet, radikalisering eller långtidsarbetslöshet. Unga kan också vända sig till ungdomsstödjarna med andra frågor och bekymmer för att få stöd.

Möter unga på deras arenor

Ungdomsstödjarna möter unga på deras arenor, som till exempel skolan, fritidsgårdar, sociala medier och offentliga platser, både på landsbygden och i centrala Falun. De har kontakt med föräldrar och samverkar med andra vuxna som möter unga. Goda relationer med unga skapas och därigenom även en god kunskap om levnadsvillkoren för unga i Falun.

Ungdomsstödjarna har en god kunskap om verksamheter där unga samt även deras föräldrar kan få stöd och hjälp samt föreningar och liknande där unga kan få möjlighet att utveckla sina intressen.

Ungdomsstödjarna är anställda i Falu kommuns ledningsförvaltning/Faluns brottsförebyggande råd.

Kontakt

Ungdomsstödjartelefonen (gemensam)

023-869 50
ungdomsstodjarna@falun.se

Faluns brottsförebyggande råd

Telefon: 023-861 70

Vi finns också på sociala medier

Följ oss på Facebook, vår sida heter UngdomsstodjarnaFalunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller kolla in vad vi gör på vårt Instagramkonto (ungdomsstodjarna_falun)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan här läsa mer om Faluns övriga brottsförebyggande arbetelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Faluns lokala brottsförebyggande råd, Lokala-BRÅlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2020-05-08