Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Ingarvsgruppen och Lugnetgruppen

”Vi ger människor förutsättningar att skapa sin egen framtid”.

Ingarvsgruppen och Lugnetgruppen är enheter under arbetslivs- och socialförvaltningen och vår huvudsakliga uppgift är att arbetsträna och utveckla individer. När praktik genomförs ges möjlighet och stöd till att på arbetstid söka arbete eller utbildning. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö där alla behövs och uppmuntras till ansvarstagande och personlig utveckling

Utveckla tjänsterna

Utförda uppdrag ger service till Falu kommun och dess invånare. Vi arbetstränar i riktiga uppdrag och arbetar kontinuerligt med att utveckla våra tjänster, innovativt hitta nya lösningar för våra kunder och därmed öka vår samhällsnytta.

Verksamheten finns spridd på olika platser i Falu kommun och har cirka 50 anställda/deltagare.

Lugnetgruppen (Hällavägen 20)

På Hälla, vid Lugnetanläggningarna, finns Lugnetgruppens verksamhet. Här arbetar man med olika typer av utomhusarbeten såsom yttre fastighetsskötsel, snickeri, lättare byggnation och städning. Arbetet är i många delar fysiskt aktivt och kräver noggrann planering.

Vid event på Lugnetanläggningen stöttar Lugnetgruppen med monteringsarbeten, städning, transporter och handräckning i allmänhet. I snickeriet tillverkar vi på beställning från kommunens verksamheter. Verksamheten arbetar dagligen med fordon och maskiner och arbetet kräver att man har förståelse för säkerhet och ansvar.

Yttre Fastighetsskötsel

Serviceförvaltningen, Lufab och Kultur- och Fritidsförvaltningen har gett Arbetscenter uppdraget att understödja med skötsel vid kommunens fastigheter. Gräsklippning, snöskottning för hand, ogräsrensning, städning, lättare målning och byggnationsarbeten är en del av arbetsuppgifterna. Arbeten utförs framför allt på Lugnet och i centrum.

Ta Till Vara, Ryckepungsvägen 2

”Underbar affär där man verkligen kan fynda.” (Tidningen Kupé, juli 2015.)

Det den ena Falubon inte vill ha säljer vi till den andra. En secondhandbutik som hanterar nästan allt utom kläder.

Möbler, datorer, cyklar, vinyl, husgeråd, vi tar emot det mesta och vi lagar, tvättar och säljer vidare. Cirka 25 personer arbetar eller arbetstränar i verksamheten.

Ingarvsgruppen hämtar och levererar varor hos våra kunder. Vi tar emot saker på Falu Energi & Vattens avfallsanläggning på Ingarvet. De arbetsplatser vi erbjuder varierar både i fysisk ansträngning och också svårighet.

Transportavdelningen utför flyttar och interna transporter åt kommunens olika förvaltningar.

Möbelpoolen

Möbelpoolen ligger i anslutning till Ta Till Vara-butiken på Ingarvet. Här lagerhålls och återanvänds kommunens överskottsmöbler.

Läs mer om Ta Till Vara här

Järlindens Gård, Sjulsarvsvägen 10

Kommunens egen konferensgård som ligger i direkt anslutning till riksskidstadion på Lugnet. Här kan upp till 20 personer konferera i en lugn och familjär miljö. Vi bakar och levererar fikakorgar till kommunens förvaltningar när behovet finns. På Järlinden kan vi erbjuda arbetsträningsplatser i en skyddad miljö.

Framtid

Ingarvs- och Lugnetgruppen arbetar aktivt för att hitta nya verksamhetsområden med olika svårighetsnivåer. Behovet av arbetsträning kommer i stort sett alltid att finnas, vilket innebär att verksamheterna måste utvecklas i kontakt med en föränderlig omvärld.

Kontakt

Kontakta gärna oss om du har några frågor eller vill vara en del av Arbetscenter. Information hittar du under kontaktikonen på sidans verktygsfält, högst upp.

Sidan uppdaterad 2023-05-09