Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Geislerska parken

Geislerska parken

Parken är en inbjudande och modern mötesplats som binder ihop Åsgatan och Holmgatan. I parken finns bland annat lekredskap som rutschkana, klätterlek, gungdjur och vattenlek samt scen, sittplatser, planteringar och träd.

Geislerska parken är till för ung som gammal, medan lekutrustningen vänder sig till barn mellan noll och sex år. Geiserska parken är Faluns mest centrala lekplats.

Fontänen är igång från sen vår till tidig höst

Det finns en fontän i Geislerska parken som är i drift vanligtvis från början av maj till slutet av september. Vädret avgör när vi exakt sätter igång respektive stänger av den för säsongen.

Fontänen sprutar vatten samma tider alla dagar i veckan enligt olika program.

kl. 9.00 till 12.00 går fontänen igång varje hel och halvtimme där programmet ''lek'' är 10 minuter långt.
kl. 12.00 till 15.00 går fontänen igång varje heltimme där programmet ''vila'' är 30 minuter långt.
kl. 15.00 till 18.00 går fontänen igång varje hel och halvtimme där programmet ''lek'' är 10 minuter långt.
kl. 18.00 till 21.00 går fontänen igång varje heltimme där programmet ''vila'' är 30 minuter långt.
Alla programmen har belysningseffekter.

Om parken

Geislerska parken byggdes 1981 och under 2014 fick parken en välbehövlig ansiktslyftning. Parken har fått sitt namn efter markscheidern (kartritaren) vid Falu gruva Eric Geisler som på 1700-talet bodde i Geislerska huset. Byggnaden, som revs 1977, var belägen bredvid Munktellska huset, i den övre delen av dagens parkområde. Parken är även utsmyckad med en byst till minne av Erik Johan Ljungberg som var disponent för Stora Kopparbergs Bergslag mellan åren 1875 och 1913. Ljungberg bodde då på platsen i det Munktellska huset.

Sidan uppdaterad 2024-02-13