Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Parker och grönområden

I Falu kommun finns stadsparker, bostadsområdesparker och naturparker. Här följer en kort beskrivning av några av våra parker och grönområden som du kan besöka.

Geislerska parken

Geislerska parken

Faluns mest centrala park, placerad mellan Åsgatan och Holmgatan. Här finns lekutrustning och goda sittmöjligheter

Mer om Geislerska parken

Hästtorgsparken

Hästtorgsparken

En omtyckt liten park i Elsborg. Här finns gott om gräsytor, sittplatser och en grillplats. Det finns också en fin lekplats med fotbollsplan, gungor och rutschkana med klättermöjligheter.

Mer om Hästtorgsparken

Kronbergs minne

Kronbergs minne

Kronbergs minne är en liten park i centrala Falun, mellan Åsgatan - Nybrogatan - Trotzgatan.

Mer om Kronbergs minne

Kålgården

Kålgården

Kålgården ligger vackert vid vattnet i Östanfors och angränsar till minigolfbana, beachvolleyplaner och Kålgårdens utegym.

Mer om Kålgården

Läroverksparken

Läroverksparken

Läroverksparken är en fin stadspark i centrum. Parken ligger vid Trotzgatan - Kristinegatan i anslutning till Kristinegymnasiet.

Mer om Läroverksparken

Stadsparken

Stadsparken

Parken ligger öster om Falu lasarett och här finns fina områden för promenader och lek. Det finns också ett kafé och under sommaren arrangeras olika aktiviteter i musikpaviljongen.

Mer om Stadsparken

Åkanten

Åkanten

Åkanten är en smal liten grön oas utefter Faluån mellan Ordenshuset och Spruthuset. Där kan man sitta och blicka ut över ån precis som Arvid Backlunds staty av Selma Lagerlöf.

Mer om Åkanten

Ölandsparken

Ölandsparken

Ölandsparken är en trivsam park som ligger mellan Polishuset och Faluån. Här finns stora perennrabatter och gräsytor med plats för solbad och picnic

Mer om Ölandsparken

Sidan uppdaterad 2020-03-06