Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Barn cyklar och går bredvid vägen

Enviken

Cirka tre mil nordost om Falu tätort ligger Enviken, i Envikens socken bor det 1 567 personer och i Envikens tätort (Rönndalen) 1133 personer. Till Enviken hör orter som Rönndalen, Marnäs, Tänger, Klockarnäs m.fl.

I Enviken finns det förskola och skola till årskurs 6 samt äldreboendet Lyssfallet. Idrottshall, gym, hembygdsgård, ishockeybana, fotbollsplan, elljusspår, pendlarparkering, café m.m. I Rönndalen finns Tempo som är en livsmedelsbutik samt Gulfmacken där det finns en del dagligvaror, drivmedel och snabbmat. Enviken har en brandstation med deltidsbrandmän, inom fem minuter ska de vara färdiga att rycka ut om larm går.

En lördag i maj anordnas Enviksdagen med bland annat cruising, loppis, aktiviteter för barnen och fik vid Tempo, dagen avslutas med festaktivitet på berget.

Enviken tilldelades kommundelsutveckling 2014. Inom projektet Vackra Enviken, en egen del av Falu kommun påbörjades etablering av en pendlarparkering i Rönndalen, där busstationen finns. En busskur placerades i Rönndalen för pendlarna som väntar på bussen. En informationsbroschyr för turister togs fram och en lekplats i Rönndalen etablerades. Inom projektet köptes också utomhusmöbler till en gemensam mötesplats och en observationsorganisation startades.

Här kan du läsa mer om Enviken länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2018-06-25