Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Daghemmet

Sundborn

Sundbornsbyn ligger drygt en mil nordost om Falu tätort, mellan Falu tätort och Svärdsjö. Här bor det 1345 personer och inom hela Sundborns socken bor det 2 944 personer.

Här finns det skola från förskola till årskurs sex och för de äldre barnen finns en fritidsgård. Risholnsgården i Danholn är närmsta äldreboende. I Sundbornsbyn och Karlsbyheden finns idrottsanläggningar, multiarena, konstfrusen bandyplan, elljusspår och serviceanläggningar i anslutning till anläggningarna. Idrottsföreningarna i Sundborns socken arrangerar årligen stora evenemang som Sport Ewa Cup i fotboll, Daladubbeln i orientering och Träflasklöpet inom löpning. I Sundborn finns det ungefär 300 företag. Arbetspendlingen till Falu tätort är stor.

I Sundbornsbyn finns Carl Larsson-gården som årligen lockar 40 - 50 000 besökare. Byn är ett av kommunens största besöksmål och i närheten finns också Stora Hyttnäs, ett orört sekelskiftshem. I anslutning till Stora Hyttnäs finns Sundborns eget bibliotek som drivs av ideella eldsjälar. I området runt Carl Larsson-gården och Stora Hyttnäs finns flera butiker och caféer. Här ligger också matbutiken och tankstationen. Mellan Falu tätort och Sundbornsby finns vandringsleden Carl Larsson-leden. I Sundbornsbyn finns det möjligheter till övernattning, främst bestående av bed and breakfast. Två kilometer från byn finns det ett vandrarhem.

Här kan du läsa mer om Sundborn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-03-25