Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Föräldrar som går med barnvagnar över en väg

Vika

Vika Kyrkby ligger 19 km söder om Falun mellan sjön Runn och Vikasjön. I Vika Kyrkby bor det 389 personer medan det i hela Vikabygden bor 1 806 personer. Vika har ungefär två mil till Falun, Borlänge, Hedemora och Säter. Vikabygden består av tre större byar, Vika Kyrkby, Vika Strand och Kniva.

I Vika Kyrkby ligger Vikaskolan med förskola och skola från förskoleklass till årskurs sex. Här finns också ett centrum med kyrka, församlingshem, bensinmack, affär, café och biblioteksfilial. Det finns en ishockeyplan, flera fotbollsplaner, elljusspår och utomhuspool med vattenrutschbana. Vintertid plogas kontinuerligt isbanor på Vikasjön. I Vika Strand finns ett friluftsbad med bastu. En av Falu kommuns största arbetsgivare finns på orten, Dellner Couplers, som tillverkar tågutrustning. Många som arbetar där dagpendlar med bil till Vika.

Vika intresseförening tilldelades kommundelsutvecklingsmedel 2014 för projektet Vika i dina händer. Projketet möjliggjorde för uppfräschning och förnyande av mötesplatser, träningsanläggningar (hinderbana) och aktivitetsområden runt om i Vika. Även för 2016 och 2017 har Vika tilldelats kommundelsutvecklingsmedel för att arbeta vidare på det tidigare projektet att utveckla Vikabygden, dessutom har man ställt iordning en discgolfbana.

På Vikabygdens intresseförenings hemsida finns mer info om Vika!länk till annan webbplats


 

Sidan uppdaterad 2018-11-12