Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En buss som kommer åkandes i centrum

Hantera busskort

I denna tjänst kan vårdnadshavare till elever i grundskolan som blivit beviljad skolskjuts och redan erhållit busskort, bland annat beställa nytt kort som tappats bort eller skadats. Det går även att säga upp ett busskort som inte längre behövs.

  • Borttappat: Kortet är borttappat. En administrativ avgift på 100kr betalas antingen i tjänsten eller på skolan i samband med att det nya kortet hämtas ut.
  • Trasigt kort/fysiskt skadat: Kortet är trasigt av yttre påverkan. En administrativ avgift på 100kr betalas antingen i tjänsten eller på skolan i samband med att det nya kortet hämtas ut. Det trasiga/skadade kortet ska återlämnas till skolan vid uttag av nytt kort.
  • Tekniskt fel: Kortet är helt men fungerar inte. Kortet ska återlämnas till skolan vid uttag av nytt kort. Om skolan bedömer att kortet inte fungerar på grund av yttre åverkan, kontaktar skolan vårdnadshavare. En administrativ avgift på 100kr ska då betalas i e-tjänsten eller på skolan, innan det nya kortet kan hämtas ut på elevens skola.
  • Uppsägning av kort: Kortet spärras omgående och ny ansökan får göras om nytt behov av skolskjuts uppstår. Kortet kan inte återanvändas.

Hantera busskort via e-tjänst

Denna tjänst kräver att du först skapat ett konto.

Logga in Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2022-11-08