Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Återvinningsstationer och återvinningscentraler

Du kan lämna förpackningar och tidningar på återvinningsstationerna som finns utplacerade inom hela kommunen. OBS! Stationerna är bara avsedda för hushåll!

Avfall som du inte kan lämna på återvinningsstation lämnas istället på återvinningscentralen.
Öppettider på återvinningscentralerna (FEVs hemsida)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Falu kommun ansvarar inte för hämtning av avfall som det finns producentansvar för (som papper, plast, metall, glas, elektronikavfall, däck mm). Sådant avfall ska lämnas på återvinningsstationer i kommunen. Hämtning där sköts av entreprenörer för de olika materialbolagen och samordnas av förpacknings- och tidningsinsamlingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nedskräpning vid återvinningsstation

Om du tycker att det är skräpigt vid en återvinningsstation, ska du i första hand anmäla det till Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Om du vill meddela FTI att någon av behållarna för förpackningar eller tidningar behöver tömmas, eller att det behöver städas på en återvinningsstation, kan du ringa in till deras servicetelefon, tel: 0200-88 03 11, gratis alla vardagar 8:00 - 20:00 och helger/helgdagar 10:00-16:00.

Lämna synpunkter om stationen

Lämna synpunkter om din återvinningsstationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2017-06-27