Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En tjej provar att spela trombon och en manlig lärare står böjd framför henne

Kulturskolan

Välkommen till oss!

På Kulturskolan kan du få spela fiol, gitarr, trombon eller något annat spännande instrument. Du kan också sjunga i kör, dansa, spela teater och hålla på med konst.

Vi träffar drygt 1100 barn och ungdomar varje vecka i vår undervisning inom musik, dans, teater, och konst

Den största delen av vår verksamhet finns i Kulturhuset tio14!

Följ Kulturskolan på Facebooklänk till annan webbplats.

Nyhet!

Under hösten startar vi en helt ny slöjdgrupp för barn 3-6 år som tillsammans med en medföljande vuxen får smaka på slöjd i form av täljning och mjuka material. Gruppen träffas tisdagar 16-18 och antal platser är begränsat. Läs mer under evenemang på Kulturskolan på Facebooklänk till annan webbplats.

Våra övriga erbjudanden!

Verksamhet för yngre barn

Vi erbjuder verksamhet för de yngsta vilket inkluderar Sagolek, Babysång och Färg- och formlek. Dessa aktiviteter är för familjer med små barn på dagtid. Det är gratis och ingen anmälan behövs.

Verksamhet i grundskolan

Vi har projekt i grundskolan där våra lärare erbjuder bland annat konstvisningar och dramapedagogik. Vi besöker även skolorna med våra Kulturteam där vi använder de estetiska ämnenas olika inriktningar och uttryck, i syfte att stärka gruppen och främja språket.

Musikteori

Vi erbjuder gratis undervisning i musikteori!

Lediga platser

Det finns platser lediga på bland annat valthorn, tvärflöjt och trombon.

Undervisningsform och avgifter

Undervisningsform

Undervisningen sker antingen som enskild lektion eller i grupp och kostar lite olika beroende på det. Vill du spela tillsammans med andra har vi många olika ensembler och grupper som träffas varje vecka under terminen.

Undervisning på skoltid

Undervisning under skoltid kommer att erbjudas i dialog med rektor, lärare och föräldrar. Våra lärare åker till grundskolor där de har tre och fler elever i första hand.

Avgifter

Läsa om kostnader under sidan Avgifter.

Läsårstider

Kulturskolan följer grundskolans läsårstider.

Kö till ämneskurser

Några av våra verksamheter har en viss väntetid för att en plats ska bli ledig. Läs mer om dessa på sidan Kulturskolans kö.

Du kan ställa dig i kö till vår instrumentalundervisning när du går i årskurs 2. På vissa instrument, dans, kör och suzuki-undervisning tar vi även in yngre elever.

Två tjejer står med sina gitarrfodral på ryggen och en tjej sitter på golvet och gör segertecken med handen

Anmälan och uppsägning av plats

Anmälan

Anmälan till Kulturskolan

Uppsägning av plats

Uppsägning av platsöppnas i nytt fönster

Hur vet jag om jag fått en plats?

​Om du får en plats på Kulturskolan kommer någon av våra lärare höra av sig till dig i början på terminen. Ibland kan det också bli en plats ledig under terminen, även då hör vi av oss till dig. När du har fått en plats hos oss får du prova en gång utan kostnad sedan utgår full terminsavgift.

Vad händer just nu på Kulturskolan?

Aktuella konserter och evenemang på Kulturskolan

Kontakt

Kontakta gärna oss via kommunens kontaktcenter. Du hittar deras uppgifter under sidans kontaktikon på sidans verktygsfält (ovanför sidbilden).

Sidan uppdaterad 2019-10-01