Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bjursåsgården

Bjursåsgården ligger högt och vackert beläget centralt i Bjursås.

Boendet har 24 lägenheter fördelade på två avdelningar, en för demens och en för hög omvårdnad. Huset byggdes 1954 och 1996 byggdes huset ut och genomgående renoveringar gjordes.

Trivsel och trygghet

Bjursåsgården har en trivsam och hemlik miljö med matsal och tv rum på båda avdelningarna. Det finns gott om utrymme för att träffas och umgås.

Det finns en fin trädgård som kallas Sinnenas trädgård, där finns gammeldags blommor, bärbuskar, fruktträd och rabarber. Dessutom finns två stora altaner som på sommaren ger oss möjlighet att umgås utomhus.

Vår målsättning är att du som bor här och dina anhöriga ska trivas och känna er trygga. Vi arbetar utifrån omvårdnadsförvaltningens värdegrund med fokus på trygghet, inflytande och gott bemötande.

Personal och service

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Du som bor här erbjuds två kontaktmän med särskilt ansvar för att se till att dina behov och önskemål tillgodoses.

Enhetschef och sjuksköterska finns tillgänglig dagtid, måndag-fredag. Sjukgymnast/fysioterapeut och arbetsterapeut finns tillgänglig vid behov. Läkare från Grycksbo vårdcentral har rond en gång i veckan. Fotvårdsspecialist och frisör kommer kontinuerligt till Bjursåsgården. Läkarbesök, fotvård och frisör bekostas av den boende.

Aktiviteter och samvaro

Det finns goda möjligheter till samvaro på Bjursåsgården. Vid måltiderna, framför en eld i öppna spisen eller på sommaren vid odlingarna på uteplatsen.
Ofta ordnas gemensamma aktiviteter som gymnastik, bingo, musikunderhållning och mycket mer. På Bjursåsgården arrangeras fester och luncher/middagar utifrån årstider, högtider och önskemål.

Kontakt

Telefon: 023-875 25 (dygnet runt).

Adress: Gästgivarvägen 1, 790 21 Bjursås.

Läs mer här om ditt behov av stöd eller hjälp har förändrats.

Sidan uppdaterad 2023-11-28