Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Risholnsgården

Risholnsgården är beläget i Danholn utanför Falun och är ett vård- och omsorgsboende för dig med demenssjukdom.

Våra lägenheter och avdelningar

Huset har lägenheter på ett plan, och det består av en äldre del med fasad av tegel och en nyare del, invigd i maj 2019, som har röd träfasad. Huset är omgivet av fina grönområden, och i mitten av de båda huskropparna finns en stor, trivsam innergård. Förutom innergården, finns möjlighet till utevistelse på balkonger på två avdelningar och uteplatser vid två.

Det finns 40 lägenheter vilka är fördelade på 5 avdelningar. Alla lägenheter är ettor och består av ett kombinerat sovrum och vardagsrum med liten diskbänk med kylskåp och ett stort badrum. Avdelningarna i gamla delen har matsalar som också fungerar som vardagsrum. I den nya delen har avdelningarna en matsal och ett vardagsrum.

Trygghet och inflytande

Personalen på Risholnsgården arbetar enligt omvårdnadsförvaltningens gemensamma värdegrund med fokus på trygghet, inflytande och ett gott bemötande. Omvårdnaden och hälso- och sjukvård utformar vi tillsammans med dig för att du ska kunna påverka din vardag. Vår målsättning är att erbjuda ett boende där du som kund får vård och omsorg av hög kvalité efter behov.

Omvårdnad

På Risholnsgården arbetar vi aktivt med kompetensutveckling inom demensområdet. Vi använder ett skattningsverktyg som kallas BPSD där man bland annat utvecklar bemötandeplaner för den enskilde som personalen arbetar efter.

Under flera år har vi på Risholnsgården arbetat med måltiderna och de boendes näringsintag. Vårt arbete med att minska nattfastetiden har vid de årliga mätningarna visat toppresultat. Måltiderna ska vara trivsamma och festliga stunder, dels för att öka aptiten men också för att de boende ska känna gemenskap och egenvärde. För att uppnå detta dukar vi fint varje helg och vid bemärkelsedagar, försöker skapa feststämning när tillfälle ges. Varje lunch serveras efterrätt.

Personal

Undersköterskor och vårdbiträden, är tillgängliga dygnet runt. Under vardagar på dagtid finns även en sjuksköterska på plats, övrig tid finns tillgång till joursjuksköterska.

Enhetschefer, ansvarig för verksamheten, finns tillgänglig under dagtid vardagar.

Sjukgymnast/fysioterapeut och arbetsterapeut kommer till Risholnsgården en gång i veckan. Läkare från Norslunds vårdcentral har rond på enheten en gång i veckan.
Fotvårdsspecialist och hårfrisörska kommer till enheten vid behov.

Aktiviteter

Risholnsgården har ett rikt utbud av aktiviteter. Tack vare den fina innergården kan man vistas ute så mycket man vill, med begränsning bara beroende på vädret. Du får daglig social gemenskap genom närhet och samtal. När dagsformen tillåter ordnar vi aktiviteter som musik, spela spel, högläsning, film med mera. Allt anpassas efter dina önskemål. Varje onsdag besöker Röda korset och Väntjänsten Risholnsgården för att aktivera och underhålla våra boende. En gång i månaden håller svenska kyrkan andakt i samlingssalen.

Vi försöker alltid att hitta en anledning till att skapa en festlig stämning på vårt boende till exempel fredagsmys, söndagsmiddag, kräft- och surströmmingsfest, jul- och midsommarfirande, allt efter årstid och högtider.

Kontakt

  • Avdelning 1, telefon: 023-875 15
  • Avdelning 2, telefon 023-875 13
  • Avdelning 3, telefon: 023-875 16
  • Avdelning 4, telefon 023-865 77
  • Avdelning 5, telefon 023-866 45

Adress Risholnsgården: Parkvägen 16, 790 15 Sundborn.

Läs mer här om ditt behov av stöd eller hjälp har förändrat

Sidan uppdaterad 2023-11-28