Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Kårebacken

I nedre Gruvriset, på Galgberget, ligger Kårebacken. Verksamheten öppnade i mars 2014.

Kårebacken är uppdelad på två våningsplan fördelat på fyra avdelningar. Enheten har 32 platser till förfogande för personer med demensdiagnos.

Våra avdelningar och området

På övre plan ligger avdelningarna Fet-Mats och Falujungfrun, på nedre plan finns Berguven och Dalahästen. Kårebacken erbjuder fyra härliga balkonger och en stor trädgård med träd, buskar och rabatter. I trädgården finns också odlingslådor där vi odlar grönsaker och örter som används i köket på vårt boende.

Galgberget är ett naturskönt område. Till centrum är det drygt två kilometer, en promenad på cirka 30 minuter. Med lokaltrafiken tar du buss nummer 13 från Knutpunkten och stiger av vid hållplats Guldstigen.

​Omvårdnad och kontaktman

På Kårebacken finns personal dygnet runt. All personal arbetar enligt omvårdnadsförvaltningens värdegrund med fokus på trygghet, inflytande, respekt och gott bemötande.
Tillsammans har medarbetarna på Kårebacken många års erfarenhet av att arbeta med och för personer som har en demensdiagnos.

Vi vill att varje dag ska kännas meningsfull och innehållsrik för dig som bor här. Du som bor på Kårebacken får två kontaktpersoner som ansvarar för att tillgodose dina behov och önskemål. Kontaktpersonerna hjälper dig även att hålla kontakt med dina anhöriga om du vill det.

Vid behov av exempelvis tandläkarbesök eller sjukhusbesök hjälper vi till med tidsbeställning och annat praktiskt. I möjligaste mån ser vi gärna att anhöriga/närstående följer med vid dessa besök.

Sjuksköterska finns på plats dagtid på vardagar. På kvällar och helger finns tillgång till joursköterska.
Arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut gör regelbundna besök på Kårebacken.
Enhetschefer finns tillgänglig kontorstid på vardagar.

Anhöriga är varmt välkomna till Kårebacken!

Aktiviteter

Vardagsaktiviteter handlar i stor utsträckning om det lilla. Att samlas i köket för att njuta av en mysig fikastund är en vanligt förekommande aktivitet på Kårebacken.

Du kan också få hjälpa till med vardagssysslorna i huset, till exempel torka av bord och stolar, packa upp varor, vattna blommor, följa med och köra ut sopor med mera.
Vi vill gärna veta vad du som boende har för intressen och utifrån det ordnar vi passande aktiviteter tillsammans. Vi spelar spel, tittar på film och har olika typer av underhållning.

Vi firar alltid större högtider tillsammans. En till två tillfällen per år bjuder vi också in till anhörigkvällar. Vid större högtider kommer barn från en närliggande skola och sjunger.

Är det kallt ute hämtar vi in ved från vedboden och tänder en brasa i våra kaminer. På sommaren är vi ute i trädgården så mycket som möjligt.

Kontakt

  • Övre plan avdelningar Fet-Mats och Falujungfrun: Telefon: 023-820 08
  • Nedre plan avdelningar Berguven och Dalahästen: Telefon: 023-820 07

Adress Kårebacken: Nedre Gruvrisvägen 63, 791 56 Falun​

Läs mer här om ditt behov av stöd eller hjälp har förändrat

Sidan uppdaterad 2023-11-29