Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Korsnäsgården

Korsnäsgården är beläget fem kilometer utanför centrala Falun och är ett vård- och omsorgsboende för dig med demenssjukdom. På uppdrag av Falu kommun drivs verksamheten av Forenede Care AB

Lägenheterna

Huset är i ett plan och har 33 lägenheter som är fördelade på fyra avdelningar. Lägenheterna ser i stort sett lika ut, samtliga har en trinett, ett sov/vardagsrum samt ett stort badrum och hall. Alla avdelningar har en innegård vilket gör det lätt att komma ut i trädgården.

Omvårdnad

På Korsnäsgården arbetar personalen för en salutogen äldreomsorg. Det betyder att vi fokuserar på det som är meningsfullt för den boende ur ett hälsoperspektiv. Vårt mål är att alla boende ska få möjlighet att leva hela livet.

Uppdraget är att skapa ett aktivt boende för äldre med inriktning mot tema musik, dans, rörelse och konst.

Verksamheten på Korsnäsgården har som mål att bli ett föredöme då det gäller personcentrerad och högkvalitativ omsorg för personer med nedsatt kognitiv förmåga, så kallad demenssjukdom.

I vårt arbete använder vi oss av musiken, rörelsen, konsten och skapandets positiva påverkan på hälsa och välbefinnande. Målet är att du som boende på Korsnäsgården ska få uppleva en meningsfull och innehållsrik vardag utifrån dina villkor, din kapacitet och ditt intresse. Prioriterade områden är det sociala och människans behov av samhörighet.

Silviahemcertifierat

Korsnäsgården är ett Silviahemscertifierat boende, vilket innebär att all personal fått en specifik utbildning i demenskunskap.

Mer information om Korsnäsgården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.                                                  

Kontakt

Kontaktuppgifter till Korsnäsgården:

  • Hyttan, telefon 023 - 872 13
  • Milan, telefon 023 - 872 14
  • Smedjan, telefon 023 - 872 15
  • Sågen, telefon 023 - 872 16

Adress Korsnäsgården: Korsnäsgården, Bruksgatan 7, 791 44 FALUN.

Läs mer här om ditt behov av stöd eller hjälp har förändrats

Sidan uppdaterad 2024-04-25