Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Slottet

Slottet är beläget i centrala Falun och är ett vård- och omsorgsboende för dig med demenssjukdom.

Våra lägenheter och avdelningar

Huset är ett suterränghus och har fyra våningar. Bottenplanet består av samlingssal, ett stort kök, kontor, personalutrymmen och förråd. Det finns också lokal för hårvård och fotvård samt ett ”spa”. 

Det finns 60 lägenheter fördelade på tre plan och sex avdelningar. Lägenheterna består av ett kombinerat sovrum och vardagsrum med liten diskbänk med kylskåp och ett stort badrum. Varje avdelning har ett gemensamt matrum/vardagsrum. På varje våning finns ett utrymme för större aktiviteter eller umgänge, det kallas ”aktivitetsrum”.

Slottet har en uteplats i anslutning till samlingssalen på bottenplanet. Det finns en innergård som är upphöjd så den hamnar på samma nivå som första boendeplanet. Där finns ett växthus, odlingsmöjligheter och sittmöjligheter. Det finns också möjlighet till utevistelse i en skogsdunge som tillhör verksamheten, där finns en tillgänglighetsanpassad träramp.

Trygghet och inflytande

Personalen på Slottet arbetar enligt omvårdnadsförvaltningens gemensamma värdegrund med fokus på trygghet, inflytande och ett gott bemötande. Omvårdnad och hälso- och sjukvård utformar vi tillsammans med dig för att du ska kunna påverka din vardag. Vårt mål är att erbjuda ett boende där du som kund får vård och omsorg av hög kvalité efter behov.

Omvårdnad

På Slottet arbetar vi aktivt med kompetensutveckling, bland annat inom vård- och omsorg för personer med demenssjukdom men också inom andra områden för att säkerställa och bidra till en god vård och omsorg.

Sjuksköterskorna arbetar tillsammans med undersköterskorna i ett vårdnära teamarbete ute på avdelningarna för att sätta dina behov i centrum.

En rehabiliteringsassistent kommer att stötta de rehabiliteringsinsatser som arbetsterapeuter och fysioterapeuter bedömer som viktiga. Rehabassistenten kommer också att fokusera på dagliga aktiviteter tillsammans med personalen.

Personal

Undersköterskor och vårdbiträden, är tillgängliga dygnet runt. Under vardagar på dagtid finns även en sjuksköterska på plats, övrig tid finns tillgång till joursjuksköterska.

Enhetschefer, ansvariga för verksamheten, finns tillgängliga under dagtid vardagar.

Sjukgymnast/fysioterapeut och arbetsterapeut konsulteras vid behov.
Läkare från Tiskens vårdcentral har rond på enheten en gång i veckan och kontaktas vid behov genom sjuksköterska.

Hårfrisör och fotvårdsspecialist bokas vid behov. Det finns ett avsett rum på Slottet för hårvård och fotvård.

Aktiviteter

För att du ska känna dig hemma på Slottet satsar vi på vardagliga aktiviteter så som gemensamma fikastunder och social samvaro.

På Slottet kommer du att ha möjlighet att delta i planerade aktiviteter, dessa annonseras på avsedd plats på enheten.

Kontakt

  • Näckrosen, telefon: 023-831 01
  • Duvan, telefon: 023-831 03
  • Björken, telefon: 023-831 05
  • Kantarellen, telefon: 023-831 07
  • Toppluvan, telefon: 023-831 09
  • Skidan, telefon: 023-831 11
  • Natten, telefon: 023-831 13

Adress: Slottet Seminariegatan 49. 791 36 Falun

Sidan uppdaterad 2023-11-28