Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Skoghem

Välkommen till Skoghem, ett boende med hög omvårdnad och växelvårdsplatser.

Skoghems vård- och omsorgsboende öppnade 1995. Det var från början två vanliga hyreshus som byggdes om till handikappanpassade lägenheter och i flera år var det ett servicehus. Skoghem består av två hus med tre våningar i varje. Husen binds samman med matsal och entré som gemensamhetsutrymmen.

Våra lägenheter

I de två husen finns det 44 lägenheter i olika storlekar som alla har kök och toalett. De flesta har även balkong. Vid matsal och entré finns det även uteplats i markplan.

Aktiviteter

En person ansvarar för aktiviteter och träningsprogram, det är bland annat bingo och gymnastik varje vecka. Filmvisning, underhållning med sång och musik, tipspromenader, musiktävlingar och andakter är andra aktiviteter som förekommer frekvent på Skoghem. Bor du på Skoghem har du även tillgång till husets gym.

Varje dag äter en personal tillsammans med de boende, så kallade pedagogiska luncher. En dag i veckan bakar vi tillsammans. Vi har även temafester så som jul, midsommar, påsk, grill- och pizzakvällar. Dessa fester är mycket uppskattade.

Skoghem har även ett växthus där det odlas blommor och grönsaker. I växthuset finns plats att sitta och umgås. Det som odlas kommer alla boende till del.

Trygghet och inflytande

Du som bor på Skoghem har inflytande över din vardag och personalen arbetar enligt omvårdnadsförvaltningens värdegrund med fokus på trygghet, inflytande och gott bemötande.

Omvårdnad

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Du erbjuds två kontaktmän som har särskilt ansvar för att se till att dina behov och önskemål tillgodoses. Enhetschef finns tillgänglig under dagtid måndag till fredag.

Sjuksköterska finns i huset under dagtid måndag till fredag och andra tider finns jour sjuksköterska att tillgå. Arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut finns att tillgå vid behov.

Vid behov av läkar- och tandläkarbesök med mera hjälper vi till med tidsbeställning och annat praktiskt. Frisör och fotvårdsspecialist kommer till Skoghem vid behov och detta bekostar den boende själv.

Anhöriga är alltid hjärtligt välkomna till Skoghem.

Kontakt

Telefon: 023- 867 91 (dygnet runt).

Adress: Bergsätravägen 1-2, 790 20 Grycksbo.

Läs mer här om ditt behov av stöd eller hjälp har förändrat

Sidan uppdaterad 2023-11-28