Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Kundvagn med bland annat blommor och bananer i.

Foto: Fairtrade Sverige.

Fairtrade i Falun - konsument

En liten handling kan göra stor skillnad! Här kommer några exempel på vad du kan göra.

Köp Fairtrademärkt när du handlar!

Genom att handla Fairtrademärkta produkter i butik eller välja en restaurang, ett hotell eller ett café som serverar Fairtrademärkta produkter så bidrar du direkt till att människor i länder med utbredd fattigdom får bättre möjligheter att försörja sig själva och sina familjer. Du bidrar även till demokratiutveckling och att barnarbete motverkas i de länderna. Saknar du en Fairtrade-produkt, fråga efter den i butiken!

2016 gjorde kommunen en inventering av var fairtrademärkt finns att köpa i kommunen. I listan nedan finns de butiker, restauranger, caféer, hotell och andra servicestationer som erbjuder och serverar Fairtrademärkt i Falu kommun.

Passa på att välja en av dessa nästa gång du ska handla, äta eller fika!

Här kan du handla Fairtrade i Falun 
Word, 16.4 kB.

Var med i en kampanj!

Delta i fikautmaningen Fairtrade Challenge som genomförs en gång per år, gå med i Facebook-gruppen Fika Fairtrade i Falun och var med när det ordnas aktiviteter i Falun, Fira World Fair Trade Day eller ordna en egen kampanj.

Byt till Fairtrade på jobbet!

Vad har ni för kaffe i fikarummet på din arbetsplats? Byt ut en produkt till fairtrademärkt och gör skillnad! Eller gå längre och fika Fairtrade på jobbet Länk till annan webbplats., och visa aktivt att ni tar ställning genom att registrera er.

Bli Fairtrade-ambassadör!

Fairtrade-ambassadör kan du bli som vill försöka påverka människor att konsumera etiskt! Fairtrade Sverige har tagit fram en digital utbildning som vem som helst, när som helst kan ta del av, se mer på www.fairtrade.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under Engagera mig.

Fairtrade Sveriges medlemsföreningar anordnar ibland ambassadörsutbildningar för dig som vill veta mer om Fairtrade och som vill kunna påverka andra. Troligen kommer ambassadörsutbildningar anordnas i Falun framöver, inget är dock bestämt ännu. 

Sidan uppdaterad 2022-10-03